THE NONSENSE SOCIETY

separator
Jasper van Luijk dook in het leven van componist Franz Schubert. Een componist wiens leven zwaar en kort was. Maar ook een man die bevlogen in de samenleving stond. Centraal in deze voorstelling staat het begrip verlangen. Het verlangen dat in het werk van Schubert klinkt, zijn verlangen naar betere omstandigheden, zijn verlangen naar schoonheid. Het verlangen naar datgene wat nog niet bereikt is en misschien wel onbereikbaar is. Geïnspireerd door dit verlangen reflecteert Jasper met zijn dansers en cellist Antonis Pratsinakis op het leven van Schubert. De composities van Schubert worden uit elkaar getrokken en samengevoegd met meeslepend nieuw werk van Antonis.

concept Jasper van Luijk | choreografie Jasper van Luijk i.s.m. de artiesten | dans Andrea Hackl en Mark Christoph Klee | compositie en live uitvoering Antonis Pratsinakis | tekstontwikkeling Martin Rombouts | dramaturgie & ondersteuning Sjoerd Vreugdenhil | lichtontwerp Bas Vissers | kostuums Carlijn Petermeijer | met dank aan Stacz Wilhelm, Leo Spreksel
The Nonsense Society is een Korzo productie en wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Den Haag.
uit de pers
'Met schimmig licht, geprojecteerde woorden en composities van Schubert trekt hij ons naar een verleden vol verstilling en verlangen. [...] Maar geleidelijk, en dat is heel mooi gedaan, vloeit dat verleden samen met het heden, wordt Schubert gemengd met een nieuwe compositie, wordt de akoestische cello ingeruild voor een elektrische en lijken al die woorden net zo goed te kunnen gaan over een kunstenaarsbestaan en liefde anno nu.’ (de Volkskrant★★★★)

'Muziek en dans treden zo om beurten op de voorgrond of versmelten. [...] De teneur van de tekst van Martin Rombouts is weemoedig door de opsomming van niet ingeloste verlangens. De geprojecteerde teksten verbinden tijdens de voorstelling de verschillende scènes van muziek en dans.'(theaterkrant.nl★★★)

The Nonsense Society from SHIFFT Utrecht on Vimeo.